SAKER
 
Vinterfestivalen

Søndag 5. februar var det Vinterfestivalen igjen. Dessverre glimret snøen med sitt fravær så aking ble det ikke. Men det ble en fin protestmarsj og mye gøy.

Varaordfører åpnet ved ytre vakt på Festningen og med Kongsvinger festnings marsj og trommevirvler toget vi nedover Øvrebyen. I Herdahlsparken og Hultgrengården var det underholdning og aktiviteter for barna. Sang og moro, klovnerier og ballongkunst - i tillegg til åpen kafe og butikker på hjørnet.

Vinterfestivalen er en ekte folkefest i februar hvert år med aking, hopprenn, skøyter, samt underholdning og sprell hele helgen.

Første søndag i februar arrangerer Byen Vår Vinterfestivalens hoved-dag midt i Kongsvinger. Gatene stenges for biltrafikk og distriktets befolkning møter opp i tusentall og sørger for liv og moro. Det er stappfullt med mennesker fra Festningen og nedover Storgata. Lirekasse, trekkspill, stemning og salg av vafler, suppe, kakao og boller flere steder langs traseen. Voksne og barn storkoser seg i Norges flotteste akebakke.

Dessverre regnet det meste av festivalen bort i fjor. Løypa ble av de korteste, men det lyktes oss å skaffe snø slik at vi fikk gjennomført. Lørdag ble det arrangert Vinterfest som en forløper til Ungdoms-OL på Lillehammer med start påfølgende helg. Unge ledere fra regionen ordnet i stand en tre timers Vinterfestival med konserter, skilek, dans og mange aktiviteter. Dessverre regnet det meste bort.

I tillegg var det skøyteløp, skøytemoro, konserter, hockeykamp og kunstutstilling denne helgen. Se plakat nederst på siden.

2015:
Med mye snø i fjor fikk vi endelig testet ny løypetrase og en ekstra spennende fartsetappe. Sol og passe få minusgrader gjorde dagen bortimot perfekt. Tusenvis av fornøyde akere og tilskuere koste seg i og langs løypa.

I tillegg var det kunstutstilling, konsert med blandakoret, servering, trommer og trekkspill, samt klovner i løypa. Ordfører Øystein Østgaard åpnet showet og satte utfor i full fart. Helt nederst kan du se bilder via glomdalen.no

Bildene på denne siden er fra tidligere år.
Unga griner . foreldra jublerså snøspruten står


Hesteskyss til barna


Vinterfestivalen ble arrangert for første gang 19. Februar 1995 og ble gjentatt 4. Februar 1996 med blant annet innslag på Dagsrevyen. HKH Prinsesse Märtha Louise var til stede i Kongsvinger og åpnet Vinterfestivalen under 5-årsjubileet i 1999. I år 2000 var festivalen utvidet med Stella Polaris-show, trubadurkveld og Salsakveld. I 2001 utvidet vi samarbeidet med Glåmdal Musikkforum (GMF) samt et nytt opplegg sammen med Puttaras Venner med aking for fartsgale ungdom/voksne fra Holtbergmasta med stor stemning på fredag og barneaktiviteter med nostalgisk hopprenn i Puttara lørdag. Alt som en oppvarming til den store dagen på søndag. Dette har nå er blitt en fast tradisjon. I 2003 og 2004 også et stort samarbeid med KNA Rally Finnskog Norway, som et ledd i å bidra til WRC to Norway. Og i 2007 som en del av Rally Norway på Kongsvinger. Sjefen over alle sjefer, Asgeir, avsluttet Vinterfestivalen dette året. Det dukker stadig opp kjendiser i løypa også. Foruten prinsessen er både Mummitrollet, Tande P, Fred&Barney og Wiggo Sandvik sett i løypa. Det er medlemmene i Byen Vår som gjør Vinterfestivalen mulig. Det er gjennom denne årskontingenten økonomien skapes til å arrangere slike arrangement. Derfor oppfordrer vi deg også til å bli medlem i Byen Vår! Send oss en mail til info@byen-var.no eller betale direkte inn på vår konto.

 
Ekstern lenke: http://www.glomdalen.no/Bildeserie_Vinterfestivalen-5-19-21739.html
Vedlegg:
Arrangement lørdag
Vinterfestivalen 2016
Tips en venn:
Mottakers email Ditt navn:Søn. 31.12.17 00:00

Byen Vår Kongsvinger, Storgata 1, 2212 Kongsvinger. Tlf. 62 81 66 10
Siden er utviklet av Fokusmedia og Indio